Naar de hoofdinhoud

CRM-teamkanalen: chat, threads en vermeldingen

Zo maak je een kanaal in het CRM, beheer je leden en rollen, reageer je in threads, vermeld je collega's en maak je van een bericht een taak.

H
Geschreven door Hayko

CRM-teamkanalen: chat, threads en vermeldingen

Een kanaal is een chatruimte voor één team of onderwerp binnen het QrX CRM. Gebruik kanalen om over het werk te praten naast de taken, deals en klanten waar het over gaat, in plaats van in een aparte chattool. Mensen met wie je werkt kunnen meelezen, in threads reageren, reacties toevoegen, belangrijke berichten vastpinnen en van een bericht een taak maken.

Waar je kanalen vindt

Open CRM en kies Werk. In de lijst links toont het onderdeel Kanalen je kanalen. Een getal naast een kanaal laat zien hoeveel nieuwe berichten van anderen er wachten. Het verdwijnt zodra je het kanaal opent.

Het menu-item heet Werk als je abonnement en rol Spaces bevatten. Anders heet het Taken en opent het de gewone takenlijst.

Een kanaal maken

  1. Kies in het onderdeel Kanalen de optie Nieuw kanaal.

  2. Vul een Naam in, bijvoorbeeld "Lanceringskanaal", en eventueel een Beschrijving ("Waar is dit kanaal voor?"). Kies een Pictogram en een Kleur zodat het kanaal makkelijk te vinden is. Je kunt ook een eigen kleur instellen, een emoji of een eigen afbeelding als pictogram gebruiken en kiezen of de naam vet of in de kanaalkleur wordt getoond.

  3. Kies bij Wie kan deelnemen voor Bedrijf (iedereen), Team of Privé (alleen leden).

  4. Kies Aanmaken.

Om een kanaal later te wijzigen, open je Kanaalopties en kies je Kanaal bewerken.

Leden en wat ze kunnen doen

Open Leden in het kanaal en kies Collega toevoegen. Geef iedere persoon een rol:

  • Beheerder: kan het kanaal en de leden wijzigen.

  • Bewerker: kan berichten schrijven en met de inhoud van het kanaal werken.

  • Reageerder: kan berichten lezen en schrijven.

  • Lezer: kan alleen lezen. Een lezer ziet de melding "Je kunt dit kanaal lezen. Vraag een beheerder om toestemming om te schrijven."

Alleen een kanaalbeheerder kan de leden wijzigen. Je kunt ook een gast met een e-mailadres uitnodigen voor één kanaal. Een gast ziet alleen waarvoor hij is uitgenodigd. Zie "Een gedeelde werkruimte openen als gast".

Schrijven, reageren en reacties toevoegen

  • Typ in Schrijf een bericht naar het kanaal en kies Verzenden.

  • Kies Reageren in thread bij een bericht om een discussie bij elkaar te houden. Het bericht toont hoeveel reacties het heeft. Kies Thread sluiten om terug te gaan.

  • Kies Reactie toevoegen om met een emoji te reageren.

  • Kies Bericht vastpinnen om een belangrijk bericht bij de hand te houden. Het kanaal toont hoeveel berichten zijn vastgepind.

  • Vermeld een collega om diegene een melding te sturen. Die ontvangt de melding "[naam] heeft je vermeld in #[kanaal]".

  • Gebruik Dit kanaal doorzoeken om een eerder bericht te vinden.

Schrijven met AI

Als de AI-assistent voor je bedrijf aan staat en er een AI-account is gekoppeld, verschijnt er een knop AI onder het berichtvak, bij antwoorden in een thread, in de editor van een post en onder reacties op een post.

  • Verbeteren: verbetert de grammatica of maakt je tekst korter, vriendelijker, formeler of langer.

  • Post schrijven (alleen in de editor van een post): schrijft de post op basis van het type, het kanaal, de titel en je notities.

Het voorstel verschijnt boven de editor. Kies Invoegen of Mijn tekst vervangen om het te gebruiken. Vermeldingen behouden hun link. AI verstuurt of plaatst nooit zelf iets en ziet alleen de tekst die je in die editor hebt getypt.

Een bericht omzetten in een taak

Kies Taak maken van bericht. QrX maakt de taak aan en toont Taak aangemaakt. In de taak staat dat die uit het kanaal komt, zodat iedereen het gesprek erachter kan vinden. Als het kanaal aan een Space is gekoppeld, kies je De taken van de gekoppelde Space openen om de taken te zien.

Bestanden

Gebruik Bestand toevoegen om een bestand aan een bericht te hangen. Het tabblad Bestanden toont alle bestanden in het kanaal met de datum, de grootte en wie ze heeft geüpload. Een bestand verschijnt voor iedereen na een korte beveiligingscontrole.

Je kanalenlijst overzichtelijk houden

  • Aan favorieten toevoegen: markeert het kanaal als favoriet zodat je het snel vindt.

  • Volgen of Kanaal dempen: kies hoeveel meldingen je van een kanaal krijgt.

  • Kanaal archiveren: het kanaal wordt alleen-lezen en blijft beschikbaar. Gebruik Kanaal herstellen om het weer te openen.

  • Kanaal verwijderen: het kanaal verdwijnt voor iedereen en de berichten worden uit het zicht gehouden. Doe dit alleen als je het zeker weet.

Kanaalgroepen

Kanaalgroepen houden verwante kanalen bij elkaar onder Kanalen, bijvoorbeeld een groep per afdeling of klant. Een groep kan kanalen en subgroepen bevatten, tot 4 niveaus diep.

  • Klik op de + boven in de linkerbalk en kies Nieuwe kanaalgroep. Geef de groep een naam en, als je wilt, een kleur, een icoon, een emoji of een eigen afbeelding, een vette naam of een naam in kleur.

  • Open de drie puntjes naast een groep voor Nieuw kanaal, Nieuwe subgroep, Groep bewerken, Verplaatsen naar groep en Groep verwijderen.

  • Sleep een kanaal op een groep om het daar te plaatsen, of open de drie puntjes van het kanaal en kies een groep onder Verplaatsen naar groep. Kies Geen groep om het er weer uit te halen.

  • Sleep een groep op het midden van een andere groep om er een subgroep van te maken. Laat de groep los bij de boven- of onderrand van een rij om alleen de volgorde te wijzigen.

  • Klik op een groep om die in of uit te klappen. Een ingeklapte groep toont hoeveel ongelezen berichten de kanalen hebben.

  • Een groep verwijderen verwijdert nooit een kanaal: de kanalen en subgroepen gaan een niveau omhoog.

Groepen zijn gedeeld: iedereen ziet dezelfde groepen met hetzelfde uiterlijk. Een groep verandert niet wie een kanaal kan openen, en je ziet een groep alleen als er een kanaal in staat dat jij kunt openen. Groepen aanmaken, bewerken, verplaatsen en verwijderen vraagt de permissie Alle kanalen beheren. Een kanaalbeheerder kan het eigen kanaal in een groep plaatsen. De volgorde van groepen en kanalen blijft alleen van jou.

Veelgestelde vragen

  • Ik kan niet schrijven in een kanaal. Je bent lezer, of het kanaal is gearchiveerd. Vraag een kanaalbeheerder je rol te wijzigen of het kanaal te herstellen.

  • Ik zie een kanaal niet waar een collega het over heeft. Het kan privé zijn. Vraag een kanaalbeheerder je toe te voegen.

  • Ik zie Kanalen helemaal niet. Je hebt toegang tot het CRM nodig. Vraag je beheerder je rol te controleren.

Wanneer neem je contact op met ons supportteam

Neem contact op met support als berichten niet aankomen bij andere leden, als een gast zijn uitnodiging niet kan openen nadat hij een nieuwe code heeft aangevraagd, of als een verwijderd kanaal moet worden hersteld. Vertel ons de naam van het kanaal en het tijdstip waarop het gebeurde.

Was dit een antwoord op uw vraag?